Artificial Intelligence 2A

Gaat 'AI' uw taken overnemen?

1 minuten 26-03-2019
Persoonlijk contact
Persoonlijk contact

Ron Linssen

Managing Partner
06-11341439 Stuur mij een mail Informatie aanvragen

Geloof het niet, wees kritisch! Onderzoeken (McKinsey, Standish, EY, Logica, KPMG etc) laten nog altijd droevige cijfers zien: meer dan 60% of 80% (het ligt aan definities) van de (IT) projecten NIET succesvol. Falen. Over tijd. Over budget. Onder kwaliteit. Of alle drie.

Dat kan best anders, door projectmanagement écht als een vak te zien en dus ook door een vakman/vrouw te laten doen. Die snapt wat er voor nodig is om een project wel binnen tijd, geld en kwaliteit te laten slagen. Dan suggereren dat "80% van het huidige werk van een projectmanager bestaat uit datacollectie, verwerken, rapporteren" helpt niet. Of misschien is dát wel de reden waarom er zoveel projecten misgaan?

Als je als projectmanager 80% van je tijd bezig bent met die dingen die door Artificial Intelligence (AI) kunnen worden overgenomen, doe je iets heel erg verkeerd.

Verwachtingsmanagement. Heldere eerlijke realistische doelen, resultaten, deadlines. Nee zeggen als het nodig is. Stakeholdermanagement, risico mitigatie. Dat zie ik niet overgenomen worden door en met AI. Investeer in tools/kennis en kunde die het de projectmanager eenvoudiger maken, prima. Maar neem de 'voorspelling' niet over want het helpt niet om het percentage gesláágde projecten te laten stijgen...

Meer weten over

Project Portfolio Management
Succesvol project management